pondělí 22. srpna 2022

Konceptualita a NESARA ČR

Z hlediska schopnosti tvorby koncepcí se rozlišují tři druhy lidí:

  1. Lidé neschopní tvorby kocepcí
  2. Lidé schopní koncepci vytvořit, ale ne ji prezentovat a prosadit.
  3. Lidé tvořící, prezentující a prosazující koncepce.

Toto třídění je důležité z hlediska pochopení, proč se údajně solidní intelektuální úroveň obyvatel ČR neprojevuje v reálné politice (přesněji v řízení země) analýzou stávající a tvorbou jí nahrazující socioekonomické koncepce v ČR. Konceptuál totiž musí ovládat i metody analýzy, má-li jeho koncepce být přínosem, a ne zmetkem. Přesto lze kombinovat analytiky s konceptuály v týmu a tak překonat možný kvalifikační nedostatek. Doposud se v ČR objevila pouze jediná, mediálně však záměrně nepokrývaná koncepce Soběstačného ekonomického systému (SES) humánní společnosti důstojných lidí v něm. SES se nyní stal základem plánu NESARA ČR.

Stále více lidí si uvědomuje, že něco je na současném systému špatně. Nízkopříjmoví si opravněně stěžují na podhodnocení jejich práce a na téměř stoprocentní nejistotu zaměstnanosti. Středopříjmoví si oprávněně stěžují na nemožnost seberealizace, na nucení do činností v rozporu s jejich svědomím, na chyby v řízení nadřízených či na nedostatek informací potřebných k efektivní činnosti. Na co si ale stěžují vysokopříjmoví? Zpravidla pouze na "ty nuly" které musí živit a na to, že "ty nuly" navíc jen ujídají ze zmenšujícího se společného koláče zdrojů. Většina společnosti si v poslední době společně stěžuje na pomalu, ale jistě mizící osobní svobody a na stejným tempem přibývající regulace (zákazy, příkazy a režimy jako soustavy obého předchozího).

Pouze ti lidé, kteří v sobě pěstují vědomosti analytiků i strategických konceptuálů díky svému kritickému a současně tvůrčímu systémovému myšlení si již uvědomili, že takto to dál nejde, vytvářejí současný základ a předpoklad systémové změny. Bez ní se totiž aktuální systém, jehož skřípot je patrný na dissonanci veřejného hlasu, stane hrobem českého národa a lidské důstojnosti obecně.

Co je špatně?

V jedné písni se v recitativu říká: "Nikdo nemůže vyhrát, když jsou špatně rozdané karty". Socioekonomický systém v němž žijeme, jsme nevytvářeli a karty jeho pravidel nerozdávali. To je důvodem, proč je svoboda a demokracie vyprázdněným sloganem, pod nímž bují nesvoboda a korporatokracie. Nejsilnější ekonomické zájmy globálních korporátních elit - fakticky jde o globální mafii -  jsou tím, co dnes korumpuje státy včetně našeho.

Nástrojem nejsilnějších ekonomických zájmů jsou peníze, přesněji, právo vlastnit peníze. Bylo a je iluzí domnívat se, že vlastník bude cítit a uplatňovat svou odpovědnost za svůj majetek. Jsou vlastníci, kteří tak činí a stavem svého majetku se mohou pyšnit. Jsou ale také vlastníci, a ti jsou v drtivé většině, kteří se o svůj majetek nestarají. S penězi jako majetkem je to podobné - někdo se o ně stará a nemusí se zadlužovat a někdo ne a žije v nejistotě v důsledku svého přístupu k penězům. Nic ale neobhajuje skutečnost, že peníze jsou v současnosti vždy součástí majetku fyzických osob. K čemu to vede?

Současný socioekonomický systém a především jeho klíčová složka - finanční subsystém - vytváří nejistoty, jež postihují doslova každého. Na obranu před nejistotami jsou vytvářeny peněžní rezervy jako nejuniverzálnější forma rezerv. Činí tak lidé i podniky. Čím více peněz je v rezervách (úsporách) tím více jich schází pro investice a hlavně pro transakce - tedy pro směnu. Zkrátka aby docházelo ke směně, musí být dostatek pohotovostních peněz a není-li jich dost, sáhne se do rezerv. To vše při trvale rostoucí průměrné výši rezerv jako odrazu rostoucí nejistoty, která tak současně brání rezervy rozpustit.

Jde to jinak

Proč tedy doslova zamykat peníze u jednotlivých lidí v jejich vlastnictví, když jejich jedinou skutečnou funkcí je pouze zprostředkovat směnu? Jde to jednoduše jinak: Každý člověk dostane garantovaný příděl peněz. Jak je to možné? Nejde totiž o peníze, ale o jejich nárokové obrazy. Ty jsou výhradně elektronické  a jejich celková potřeba v ekonomice je zlomkem toho, do představují dnešní peníze v oběhu a mimo oběh. Tím, že nejde o osobní majetek, je možné je využít během jedné vteřiny třeba tisíckrát, vždy k jiné směně. Tím se řádově sníží náklady na udržení celého finančního a platebního systému.

Otevírá se tak možnost zvýšit minimální mzdu a plat na úroveň dnešních průměrných, nebo dokonce ještě výše. To vše za důvodného předpokladu, že od daní osvobozená ekonomika bude produkovat levně vše potřebné díky uvolněné iniciativě lidí, kteří si uvědomí, že na jejich práci nikdo neparazituje. Ti, kteří pracují nejlépe, si pak mohou "vydělat" vyšší objem toho, co pak tvoří jejich nárok pro platby.

Pochopitelně že elektronická povaha takových "peněz" vyvolává oprávněné otázky o bezpečnosti. Tu zajistí nová pokročilá kvantová technologie, která stojí za kvantovým finančním systémem (QFS). Takový systém sdruží všechny osobní "účty" jako nároky na platební prostředky. Je opatřen indikací jakéhokoli neautorizovaného přístupu a autorizaci má založenu na otisku přirozeného genetického kódu uživatele. Je tedy třeba zcela jasně říci, že QFS je plně zabezpečeným a neprolomitelkným "sejfem" s daty pro použití platebních nároků všech lidí na naší planetě. To, co známe za bezpečnostní rizika elektronických peněz ze současné doby, QFS beze zbytku řeší.

Pochopitelně že to vše vyžaduje změnu lidského přístupu k životu, opuštění všech dosavadních ekonomických pouček a vědomé přistoupení k lidsky důstojné sounáležité a bezpečné budoucnosti. Čím dříve si uvedomíme, že místo vzájemných bojů je lépe přátelsky spolupracovat na rovném základě a soutěžit pouze o nejlepší řešení, tím dříve obrovské výhody tohoto nového systému budeme moci využívat. Kromě peněz nikdo o žádný majetek nepřijde, pokud k němu přišel nekonfliktně a legálně. Peníze přestanou být součástí majetku, nahradí je v reálných podmínkách platební nároky jako obecně dostupný nástroj pro všechny, kdo pracují a formou dávek pak doputují i těm, kteří pracovat nemohou. Problém budou mít pouze ti, kteří pracovat mohou, ale nechce se jim. Nikdo jim rozhodně v novém systému podstrojovat nebude. Práva jsou totiž na straně lidí osobně odpovědných.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 Rok 2024 - rok přelomových změn Světlo vítězí Je již konec ledna 2024 a globální mafiánská elita již pomalu přiznává porážku. Je to patrné ...