sobota 15. dubna 2023

Spojme se

Společně dokážeme změnit svět k lepšímu

Co je BRICS+? Je to spojení národů a jednotlivých zemí do svazku mezinárodní spolupráce. Jeho zakladateli jsou Brazílie, Ruská federace, Indie, Čína a Jihoafrická republika. V současnosti jsou v přístupovém procesu Alžírsko, Egypt, Mexiko, Irák, Írán, Saudská Arábie a další země se k přistoupení chystají. Již dnes je BRICS+ největším výrobcem zboží na světě, disponuje největšími zásobami přírodních zdrojů a představuje největší obchodní obrat. Jak je to možné?

BRICS+ je společenství postavené na společných pravidlech. Základním pravidlem je vzájemně výhodná hospodářská a obchodní spolupráce, kdy výhody z ní plynou všem stranám dle férových beznátlakových dohod. To je zásadní podpora dvoustranných i mnohostranných obchodních vztahů díky sdílení stále většího množství výrobních aktivit a technologií. Dosud má každá členská země právo si chránit ty své technologie, které jsou pro ni životně důležité. Nebýt parazitismu v dosavadním globálním hospodářství, kdy některé země žijí ze zdrojů jiných zemí, toto právo by přestalo mít smysl. BRICS+ je tak oázou bez parazitismu a bez neokoloniálních praktik, proto je tak přitažlivým pro většinu afrických, arabských a jihoamerických zemí. Týká se to ale také naší země a zemí střední a východní Evropy.

Nezávislost zemí BRICS+ na dosavadních neokoloniálních praktikách a systémech je dána vlastním systémem plateb. Ten spočívá v používání národních měn a zúčtovací clearingové banky, kde se měna kupujícího převádí na měnu prodávajícího rovnovážným měnovým kurzem založeným na paritních ukazatelích. Současně je možné dohodnout se na platbách v měně kupujícího nebo prodávajícího, což je výhodné při vyrovnané vzájemné obchodní bilanci.

Tak funguje BRICS+. není divu, že je stále více zájemců o členství v něm. Jakmile se spojené alternativní síly v naší zemi spojí a nahradí současnou destruktivní vládu, bude za Českou republiku podána přihláška do BRICS+.

Žádné komentáře:

Okomentovat

 Rok 2024 - rok přelomových změn Světlo vítězí Je již konec ledna 2024 a globální mafiánská elita již pomalu přiznává porážku. Je to patrné ...